Dorien van Nieukerken

Co- founder Heart House
 

Dorien van Nieukerken, co- founder

Heart House: De realisatie van een diep gekoesterde wens van mij. Een wens om een plek te creëren die vertrouwd voelt als een huis waar ont-moetingen plaatsvinden. Een plek waar de mens in totaliteit centraal staat. Een plek van verbinding. Verbinding van mens tot mens. Maar ook van jezelf met jezelf. Van hoofd, hart en handen. Verbinding tussen coach en client, trainer en cursist, klant en ondernemer, spirit en visie, handelen en missie.

Evenals het fysieke hart, heeft het Heart House verschillende kamers; praktijkkamers, kantoorkamers, behandelkamers, zalen, ontmoetingsplekken… waar therapeuten, trainers, ondernemers, bezoekers elkaar kunnen voeden op fysiek-, sociaal-, mentaal-, emotioneel- en spiritueel vlak.

De vervulling van een wens is aan de ene kant een kwestie van geluk. Zoals op de juiste plaats en tijd je juiste business partner vinden, zoals Cliff, mijn nieuwe business partner, die mijn visie en droom vruchtbare aarde kon geven. Maar niets gaat vanzelf. Aan de andere kant heb ik geleerd om veel actie te moeten ondernemen om je dromen waar te maken. En te geloven in waar je voor staat. Dat is soms een uitdaging in deze wereld. Zelf verantwoordelijkheid nemen voor veranderingen die je graag wil zien in je eigen leven en de wereld om je heen is essentieel heb ik gemerkt.

Ik ben een gedreven vrouw. Gedreven om te groeien in mijzelf, en groei mogelijk te maken voor anderen. Gedreven om mijn blik steeds meer te verruimen naar de wereld en naar mijzelf  en naar dat wat ik nog niet zie en weet. Er is alleen groei mogelijk als geest en hart zich kunnen openen. Gedreven door een grote dosis creatieve energie, zie ik altijd mogelijkheden welke ik graag concretiseer. Ik bewonder het potentieel en de schoonheid die in ieder mens aanwezig is. Zichtbaar of onzichtbaar.

Ik ben ondernemer sinds mijn 19e. Ik heb als zangeres op de buhne gestaan, ben oprichter en directeur van het Heart to Heart centrum. Ben yoga/meditatie docent en trainer en moeder van 2 tieners. Het zijn de rollen die ik met hart en ziel leef. En net als ieder mens heb ik ook geleerd van de uitdagingen die ik tegenkwam op het levenspad. Vallen en opstaan; de dans die ons laat groeien en uiteindelijk ook kan laten bloeien.

Het fysieke hart is de centrale pomp in ons lichaam. Het orgaan waardoor alles in beweging wordt gezet. Het energetische hart staat voor verbinding en compassie. Onze diepste wensen, passies liggen in dit hart opgeslagen. Ons hart heeft de capaciteit om vervreemding en oordelen te overstijgen en ziet alles vanuit een ruim perspectief. Het hart kan bruggen bouwen die we met ons verstand niet kunnen maken.

Carlos Castenada, zegt in de lessen van Don Juan: ‘’Does your path have a heart? If it doesn’t, it is of no use. If it does, the path is good.”

Moge Heart House een bijdrage leveren aan jouw levenspad in welke vorm dan ook,  en waar jouw ogen en hart weer iets meer geopend zijn bij het verlaten ervan.

Meer informatie is op mijn andere websites te vinden:
www.hearttoheart.nl en www.dorienvannieukerken.nl

Welkom, Dorien

HeartHouse Nieuws: